Geeft het gebruik van een verfspuit een mooier resultaat?

Een veel gestelde vraag is - Geeft het gebruik van een verfspuit een mooier resultaat? -. Daarbij krijgen wij ook regelmatig de vraag over de dekkracht.

Indien u werkt met een verfspuit dan heeft u inderdaad betere dekkracht, echter om vooraf te bepalen of verf in een keer dekkend is kan lastig zijn. Immers de kwaliteit de verf, gehanteerde verdunning en kwaliteit van de ondergrond zijn variabelen die meewegen.

Om de dekkracht en kwaliteit spuitbeeld van een verfspuit toch tastbaar te maken hebben wij foto’s gemaakt van drie houten stalen die met exact dezelfde verf zijn bewerkt echter er zijn verschillende technieken gehanteerd.
Deze zijn:

 

De bovenstaande stalen zijn alle drie met een beweging behandeld! Tevens zijn de foto’s met zeer hoge resolutie genomen.
Hierin kunt u zien dat de dekkracht en spuitbeeld van een Airless verfspuit het beste is. HVLP geeft weer betere dekkracht en spuitbeeld dan de kwast echter met beide technieken bent u niet klaar met de behandeling.

Uitbehandeld geeft de Airless techniek het meest gladde en strakke resultaat, op een goede 2e plaats staat de HVLP techniek de verneveling is iets minder fijn hierdoor is het resultaat iets minder strak echter meer professioneel dan de kwast. Voor particulier gebruik geeft HVLP een meer dan bevredigend resultaat.