Gedeelde ervaring Wagner verfspuit

Wij kunnen het bijzonder waarderen indien een verfspuit ervaring wordt gedeeld. Rob, die met de Wagner W890 aan de slag is gegaan, heeft dit zo uitvoerig gedaan dat wij deze graag willen delen via de blog. Hiervoor ontzettend veel dank Rob!

Ervaring met een verfspuit

De verfspuit van Wagner is mij zeer goed bevallen, zo erg dat ik de roller en de kwast verbannen heb naar andere oorden. Als ik een voorbeeld mag geven: een paar jaar geleden hebben we met z’n tweeën een granol-muur van ruim 25 m2 gerold en met een kwast gedaan. Dit heeft ons één dag gekost.

Rob met de W867

Een paar jaar later kwam ik in aanraking met de verfspuit van Wagner en deed dezelfde muur in 3,5 uur, inclusief afplakken! Nu kun je denken: het afplakken kost toch een hoop tijd? Da’s misschien wel waar, maar als je een muur/ plafond gaat rollen, zal je ook met een kwast langs de randen moeten! Die tijd komt bijna overeen, met plakken ben je zelfs iets sneller! Het spuiten op zich is niet moeilijk, je moet alleen zorgen dat je bij de overlappende gedeeltes de verf ‘uitwaaiert’. In het begin is dat even lastig, maar je hebt het snel in de vingers.

Wat ook een groot voordeel genoemd mag worden t.o.v. de roller en verfspuit: Het schoonmaken! Waar je ruim een half uur bezig bent om een kwast/ roller schoon te krijgen, is de spuit in minder dan 15 minuten schoon!

Waar de spuit ook zijn goede diensten heeft bewezen is de vloer!

In de kamer ligt parket en die was aan een opknapbeurt toe. Eerst geschuurd, wat de nodige rotzooi gaf en daarna wilde wij hen in de lak zetten. Bussen gekocht met vloerlak en dat spul is niet meer op terpentine-basis te krijgen, alleen op acryl-basis (water gedragen). Nu heb ik daar hele slechte ervaringen mee, de verf droogt immers achter de kwast! Toch geprobeerd met een brede kwast, roller en een trekker. Alles werd een fiasco! Toen de verfspuit gepakt, wandjes afgeplakt en de vloer gespoten. In één woord: geweldig! In twintig minuten de vloer van een laag white-wash voorzien en na 2 uur kon de tweede laag er al op. Zo hebben we de vloer gespoten tot de gewenste kleur verkregen was. Daarna de toplaag en het geheel ziet er strak uit, dit was mij met een kwast e.d. nooit gelukt!

Wat een handig hulpmiddel is voor de bovenstaande klussen is een plak-apparaat die stukadoors gebruiken. Het is een apparaat met een papieren rol waar op de rand van het papier plakband wordt geplakt. Dit gaat snel en goed.

Rob Berkemeier