Muurverf spuiten met Wagner verfspuit W950 tips and tricks

Muurverf spuiten met Wagner verfpomp

Vergeet kwast, borstel en rollers bij het schilderen.

In de meeste gevallen kan je duidelijk zien hoe een muur of plafond geschilderd is: vaak zie je de aanzet van de borstel, je merkt in welke richting er met de rol geschilderd werd, het valt op dat er kleine deeltjes overgeslagen zijn of dat er op sommige plaatsen net weer te veel verf gebruikt is.

Een verfspuitsysteem zorgt ervoor dat je snel en makkelijk een perfect egaal resultaat verkrijgt op muur en plafond.

Voorbereiding:

1 Zoals bij elk schilderwerk is een  goede voorbereiding van de ondergrond nodig. Maak de muur en het plafond stof- en vetvrij door te reinigen met ammoniakwater.

2 Ook afplakken hoort bij de voorbereiding van schilderwerk. Wil je spuiten, dan moet je niet enkel de randen afplakken met tape, ook de vlakken moet je bedekken met folie. Neem voor het zorgvuldig afplakken gerust wat extra tijd. Het verven zelf gaat dankzij het spuitsysteem toch heel snel.

3 Roer de spuitklare muurverf drie minuten goed om. Kies je voor andere muurverf, dan moet je die 10% verdunnen.

4 Deze verfspuit zuigt de verf rechtstreeks aan uit de emmer, overgieten in een reservoir is niet nodig.

Voorbereiden muurverf verfspuiten W985

 

Hulp voor het spuiten van muurverf W950

1 Voor je met de eigenlijke schilderwerken begint, kan je testspuiten op een stuk karton. Je kan de spuitstraal smaller of breder instellen en het debiet regelen naargelang van de te spuiten oppervlakte en de gekozen verf.

2 Verf eerst de hoeken en randen. Stel daarvoor je spuitlans in op de ronde straal.

3 Kleur daarna de grote vlakken in. Daarvoor zet je het toestel om naar de vlakke straal.

4 Tijdens het spuiten geldt één gouden regel: hou steeds evenveel afstand (10 à 30 cm) van de muur. Om dit te bereiken, beweeg je zo veel mogelijk je volledige arm mee, enkel zwenken met de spuitarm is niet juist.

Techniek van verfspuiten

 Vervolg techniek verfspuiten

5 Na de muren is het plafond aan de beurt. Die werkvolgorde lijkt op het eerste gezicht onlogisch .Maar als je bedenkt dat het een stuk makkelijker is om de muur af te plakken dan om het plafond helemaal te bedekken, is de gekozen volgorde volstrekt logisch. De lichte, 70 cm lange, spuitlans zorgt ervoor dat het plafond schilderen heel wat minder vermoeiend is dan schilderen met de verfrol.

6 Verwijder de folie en de tape, terwijl de plafondverf nog nat is. Dit levert een perfect rechte lijn op.

7 Een verfspuitsysteem is eenvoudig te reinigen. Eerst en vooral moet je weten dat je de machine kan leegspuiten. Je hebt dus heel weinig verlies, zeker in vergelijking met de hoeveelheid verf die in een rol achterblijft. De laatste verfresten haal je uit de machine door die te spoelen met warm water en wat zeep.

8 Extra makkelijk daarbij is het selfcleaning systeem. De spuitarm wordt gefixeerd en de machine wordt op de reinigingsstand gezet. Na vijf à tien minuten is het volledige spuitapparaat gereinigd.

Techniek verfspuiten W985 en schoonmaken