Spuitnevel en overspray bij verfspuiten hoe erg is dat nou eigenlijk?

Spuitnevel en overspray bij verfspuiten hoe erg is dat nou eigenlijk?

Dit is een veel voorkomende  vraag gesteld door onze klanten waar wij eigenlijk geen eenduidig antwoord op kunnen geven. Immers er zijn vele factoren van invloed op eventuele spuitnevel.

Allereerst dienen wij een verschil te maken tussen spuitnevel en overspay. Dit wordt nog regelmatig door onze klanten verwisseld.

Overspray is eigenlijk hoe secuur u werkt of anders gezegd hoeveel u dient af te plakken om bijvoorbeeld niet de aangrenzende muur te raken. Raadzaam is ongeveer 15-20 cm af te plakken dan zit u goed.  Op onderstaande foto ziet u een voorbeeld van overspray.

Spuitnevel en overspray bij verfspuiten hoe erg is dat nou eigenlijk?

Nevel is iets anders. Spuitnevel is een soort poeder dat vrijkomt tijdens het verfspuiten. Eigenlijk is het verf dat door de temperatuur van de turbine ( 35 graden) droog is geworden. Deze “ nevel” is gemakkelijk met lauw water te verwijderen.

Laten eens kijken naar de huidige filmpjes van Wagner te vinden op de verfspuiten productpagina’s van deze site. Deze Filmpjes zijn in onze beleving te netjes, er is nagenoeg niet afgeplakt en net zoals rollen het is raadzaam oude kleren aan te trekken. Persoonlijk vinden wij overigens dat een mondkapje aan te bevelen is, zeker als u meer verfspuit.

Daartegenover staat dat regelmatig klanten zorgen uiten over “ dat alles onder de verf “ komt te zitten. Een zorg die in onze beleving niet nodig is.

Wat veroorzaakt spuitnevel bij verfspuiten?

1.       De kwaliteit en dikte van de verf, indien u zelf verf verdunt en de verf is te dun geworden kan er meer nevel komen.

2.       De verfspuit te ver van het te spuiten object te houden, hanteert u een afstand van 20-25 cm.

3.       Het type verfspuit, meer vermogen staat veelal tot meer spuitnevel. Anders gezegd consumenten verfspuiten produceren veel minder nevel dan professionele verfspuiten.

Samenvattende verfspuiten en spuitnevel gaan samen en er dient dan ook altijd afgeplakt te worden, echter zelden staat spuitnevel een succesvol project in de weg!

Als u vragen heeft kunt u ons te allen tijde benaderen via mail: info@verfspuit.net of telefoon 020 2614609.

Verfspuit.net