Een verfspuit huren of 2e hands verfspuit

“ Kan ik ook een verfspuit huren?”, “ verkoopt u ook een 2e hands verfspuit?”, is een vraag die wij regelmatig krijgen. Twee vragen die ogenschijnlijk los staan van elkaar.

Een verfspuit huren

Een verfspuit huren is kostbaar. Prijzen variëren afhankelijk van het model tussen ongeveer 70 tot meer dan 100 euro per dag. Tevens dient u veelal een stevige borg te betalen.

Waarom is het huren van een verfspuit zo kostbaar?

Verfspuiten dient u altijd goed te reinigen na gebruik, tevens dient u goed de handleiding te lezen alvorens u de machine in gebruik neemt. Onze ervaring is indien de verfspuit eigen bezit is klanten de verfspuiten goed onderhouden en er vele jaren probleemloos plezier van hebben. In de verhuur wordt er vaak onzorgvuldig mee omgesprongen en daar zijn verfspuiten te kwetsbaar voor. Het percentage verfspuiten dat niet gereinigd is na gebruik ligt te hoog en daardoor gaan er veel verfspuiten defect. Dit is de verklaring waardoor verfspuiten huren kostbaar is en niet vaak meer wordt gedaan.

Nogmaals willen wij benadrukken dat indien u de machines goed reinigt ( een bezigheid van ongeveer 20 minuten ) de machines zeer duurzaam zijn.

Een 2e hands verfspuit kopen:

De levensduur van een verfspuit wordt bepaald door de hoeveelheid verf ermee is gespoten en hoe de machine is onderhouden. De meest verfspuiten hebben geen teller dus u dient de verkoper te vertrouwen op zijn of haar woord. Het is hetzelfde als het aanschaffen van een auto zonder KM teller. Tevens weet u niet of de verfspuit goed is gereinigd in het verleden. Het kan zijn dat de verfresten in de machine enigszins zijn opgehoopt. Wat van invloed is op de resterende verwachte levensduur.

Het kan interessant zijn een tweede hands verfspuit te kopen echter wij zullen dit niet aanbieden aangezien er teveel onzekerheden zijn. Tevens verhuren wij geen verfspuiten aangezien door de hoge prijzen er weinig markt voor is.