Wat zijn de verschillen tussen de Wagner project ASP, W950, W890?

Wat zijn de verschillen tussen de Wagner Airless Sprayer Plus, W890, W950 ?

De Wagner Airless Sprayer Plus, W890 en W950 zijn populaire verfspuiten waar veelal kanten van ons tussen twijfelen. Hieronder kort de verschillen tussen de machines.

Allereerst dienen wij een verschil te maken in techniek, de W890 e en W950 zijn zogeheten HVLP verfspuiten en de Airless Sprayer Plus is een Airless machine.

Zonder in te gaan op de techniek wat betekent dat voor u?

HVLP:  staat voor minder nevel, eenvoudiger reinigen, eenvoudiger werken, minder grote projecten.

Airless: staat voor gladder spuitbeeld, grotere projecten, robuuster, breed toepasbaar, meer werk aan schoonmaken.

 

Laten wij nu naar de HVLP machines kijken,

De verschillen tussen de W890 en de W950 zijn:

De W890 werkt met opzetstukken, een reservoir van ongeveer 1 liter tot 1,5 liter dat u vult met verf en dat direct aan de spuitmond is gekoppeld. U werkt dus zwaarder boven uw macht als u een plafond schildert en u dient regelmatig te vullen. Een voordeel is dat u hierdoor gemakkelijk van verf kunt wisselen en de machine veel breder inzetbaar is voor allerlei objecten en verfsoorten en dat u minder spuitnevel heeft. De W890 is het breedst toepasbare model van Wagner !

De W950 zuigt direct verf aan uit de emmer, u hoeft niet continue verf bij te vullen. U werkt sneller met de W950 dan in vergelijking tot de W890 daarentegen heeft u wel meer spuitnevel. Een voordeel van de W950 is dat u makkelijker boven uw macht werkt immers de machine zuigt direct verf uit de emmer en heeft een geïntegreerde verlenglans.  De W950 is daarentegen niet breed inzetbaar. Het is voornamelijk een latex verfspuit.

En nu naar de Wagner Airless verfspuit

De Wagner Airless Sprayer Plus heeft een geïntegreerd verf reservoir van 9,5 liter. Net zoals de W950 is het met deze machine niet zwaar om boven de macht te werken, dit wordt nog vergemakkelijkt door de  slang van 7,5 meter. In vergelijking tot de andere verfspuiten geeft de Wagner Airless Sprayer Plus een strakker gladder resultaat. Daarbij is de machine beter geschikt voor grotere projecten.  De Airless Sprayer Plus is breed toepasbaar voor zowel latex als lak, beits etc.

Voor vragen neemt u gerust contact met ons op!