FAQ Verf


1. Kan ik synthetische verven spuiten of alleen op waterbasis?

Alle verfsoorten zijn te verwerken mits u de passende verfspuit erbij vindt. Grofweg worden verfspuiten onderverdeelt in lak, latex of lak en latex verfspuiten. 

2. Kan ik alle soorten latex verfspuiten?

Ja mits u de juiste verfspuit erbij kiest. Grofweg kunnen alle muurverf soorten door de verfspuiten die geschikt zijn voor muurverf verwerkt worden. Er zijn een aantal uitzonderingen:

- Buitenlatex kan alleen verwerkt worden door de project pro 119 of zwaardere verfspuiten van Graco. Dit heeft te maken met de dikte van de verf. 
- Histor Monodek geeft niet altijd een bevredigend resultaat. Dit heeft niks te maken met de kwaliteit van de verf echter deze verf gaat niet goed samen met een verfspuit. 
- Direct verfspuitbare verf gaat niet goed samen met de Wagner Project 115, dit heeft met het reservoir te maken. 

3. Wat voor verf adviseert u?

Wij kunnen helaas geen advies uitdragen voor een merk of soort verf. De samenstelling van verf verandert te regelmatig hiervoor. 

4. Is structuurverf verwerkbaar?

Structuurverf kan door bepaalde verfspuiten in bepaalde omstandigheden verwerkt worden. Neemt u hierover contact met ons op! 

5. Moet ik de verf verdunnen en zo ja hoeveel?

Verf dient altijd verdunt te worden watergedragen verf met water en synthetische verf met een synthetische verdunning. Het percentage van 
verdunnen is per verf afhankelijk, als vuistregel hanteren wij ongeveer 7%. 

6. Verbruik ik meer of juist minderverf als ik ga verfspuiten t.o.v. conventioneel rollen.

U verbruikt minder verf.