Wagner HEA Control Pro

Lees meer
HEA is de vernieuwde Airless techniek. Een Airless verfspuit wordt veelal ingezet voor grotere oppervlakten. Denk hierbij aan muren, schuttingen, meubelbouw, etc. Geschikt voor de veeleisende consument en de professional, zoals een schilder.

Wagner HEA verfspuit - de nieuwe spuittechniek van Wagner

HEA staat voor “High Efficiency Airless”. De nieuwe Airless verfspuit techniek van Wagner. De succesvolle Project Pro en PowerPainter serie van Wagner wordt vervangen door een volledig nieuwe serie, “HEA” machines.

Deze nieuwe techniek geeft nog een beter en voller spuitbeeld dan de huidige Airless machines, die momenteel de hoogste standaard in de markt vertegenwoordigen. HEA combineert met name de voordelen van twee bestaande technieken: HVLP en Airless.

  • Airless, zoals bijvoorbeeld de Project Pro serie heeft als voordeel makkelijk grote oppervlakten aan te kunnen en geeft een zeer goed spuitbeeld
  • HVLP, zoals bijvoorbeeld de Universal Sprayer serie is eenvoudiger hanteerbaar en geeft minder spuitnevel

Minder spuitnevel en overlap

HEA voegt deze voordelen samen in één machine. Het is een Airless verfspuit op lagere druk, waardoor de spuitnevel met ongeveer 50% wordt gereduceerd en de verfspuit makkelijker hanteerbaar is dan een standaard Airless verfspuit. Door de lage druk en veranderde techniek is de verfspuit meer vergevingsgezind, hierdoor zult u minder snel banen en strepen zien, dan met de huidige Airless en HVLP techniek.

Naast de gereduceerde spuitnevel, heeft u met de Wagner HEA Control Pro meer controle over de spuitbanen, die u trekt. Waar er voorheen vaak overlap plaatsvond, door de minder strakke (uitwaaiende) spuitbanen, kunt u dit met de HEA verfspuiten voorkomen. De banen zullen er veel strakker en netter uitzien, waardoor u deze makkelijker naast elkaar kunt aanbrengen, in plaats van (deels) te moeten overlappen.

Alle voordelen van een HEA verfspuit op een rij

  1. Beter spuitbeeld dan het huidige Airless (wat momenteel de hoogste standaard is)
  2. +/- 50% minder spuitnevel
  3. Makkelijker in gebruik te nemen
  4. Betere controle over de spuitbanen (minder “tailing” en overlap)
  5. Geen filters meer nodig
  6. Speciaal ontwikkelde tips voor betere dekking

Versies

In totaal zijn er vier verschillende toestellen beschikbaar van de HEA verfspuiten. Twee lichtere modellen en twee modellen met meer kracht. Het verschil zit hem in het fabricage materiaal. Twee toestellen zijn gefabriceerd van kunststof (R) en twee toestellen van metaal (M).  Hiermee wordt ook meteen een scheiding aangebracht. Waar de consument eerder de kunststof variant overweegt, zal de professional eerder gaan voor de robuustere metalen machines.

Het verschil in kracht tussen beide Wagner HEA machines, wordt aangegeven door het getal in de naam. 250 ( = lichtere versie) en de 350 ( = zwaardere versie).

U kunt hieronder naar de verschillende machines doorklikken, voor meer specifieke informatie:


Accessoires

Zoals eerder genoemd, zijn niet alle accessoires meer van toepassing op de nieuwe HEA verfspuiten. Waar vroeger nog een overeenkomend filter in het handvat van de machine moest worden gestopt, is dit nu niet meer nodig.

De verschillende tips voor verneveling van de verf zal nog wel blijven bestaan. Met name omdat u het beste resultaat wil. Echter heeft de HEA tip, ook een revolutie doorgemaakt. Door de nieuwe techniek in combinatie met de nieuwe HEA tips heeft Wagner de spuitnevel tot 50% weten te reduceren. Wat betekent dat u nu een stuk “schoner” (oftewel, met veel minder verf verlies) kan werken en daarnaast een nog beter resultaat krijgt.

Ook is er aandacht besteed aan het spuitpistool. Deze ligt nog beter in de hand en heeft een gevoeligere twee-vinger trekker. Het hele pistool is vervaardigd van hoogwaardige metalen.