Wat is een Airless verfspuit?

Er zijn verschillende soorten verfspuiten. Zo kunt u bij de aanschaf van een verfspuit kiezen voor een HEA verfspuit, een HVLP verfspuit of een XVLP verfspuit, maar kunt u ook een Airless verfspuit kopen. Bent u benieuwd wat een Airless verfspuit precies is en wat de voordelen zijn van deze verfspuit? Lees dan meer over de Airless verfspuit in dit artikel.

De Airless verfspuit: een korte introductie

Een Airless verfspuit werkt iets anders dan een standaard verfspuit. Bij de Airless verfspuit wordt de verf namelijk onder hoge druk (150 tot 250 bar) en zonder luchtmantel door een spuitopening geperst. Door de verf door de nauwe spuitopening te persen, wordt de verf verneveld. U kunt een Airless verfspuit ook wel vergelijken met een tuinslang waar u uw duim op houdt. Hoe kleiner de opening onder uw duim, des te fijner het water wordt verneveld.

De voordelen van een Airless verfspuit

Airless verfspuiten worden goed verkocht en dit is niet voor niets. Koopt u een Airless verfspuit, dan profiteert u namelijk van diverse voordelen. Het eerste voordeel van deze verfspuit, is dat u de verfspuit voor vele verschillende projecten kunt gebruiken. Zo kunt u de spuit gebruiken met grondverf, maar ook met lak, beits en muurverf. Wat u ook wil verven: de kans is groot dat u dit met uw Airless verfspuit kunt doen.

Daarnaast geeft de Airless verfspuit u een perfect eindresultaat. Omdat u zeer nauwkeurig verf kunt spuiten met dit apparaat, kunt u de verf altijd netjes aanbrengen. Zelfs als u geen ervaring heeft met een Airless verfspuit, kunt u hier zeer nauwkeurig verschillende soorten verf mee aanbrengen. Tot slot heeft een Airless verfspuit een hoog rendement. Omdat u slechts weinig verf hoeft te gebruiken in de spuit voor een nette afwerking, bespaart u veel geld met deze verfspuit.

Een Airless verfspuit kopen

Er zijn vele soorten Airless verfspuiten. De drie populairste verfspuiten zijn de Wagner HEA Control PRO 250M verfspuit, de Wagner HEA Control PRO 350M verfspuit en de Wagner HEA Control Pro 350R verfspuit. Twijfelt u welke verfspuit u het beste aan kunt schaffen? Dan kunt u contact met ons opnemen. Wij geven u graag professioneel advies, zodat u de beste verfspuit kunt kopen.