Hoe werkt een verfspuit?

U kunt verf aanbrengen met een roller en/of een kwast, maar u kunt hier ook een speciale verfspuit voor gebruiken. Door een spuit te gebruiken, kunt u uw verf nog sneller en gemakkelijker aanbrengen. Zeker als u een groot oppervlak moet verven, is dit een groot voordeel. Wilt u een verfspuit aanschaffen, maar wilt u eigenlijk eerst weten hoe deze spuit precies werkt? Lees hier dan meer over in dit artikel. In dit artikel leest u bovendien hoe u de juiste spuit moet kopen.

De werking van een verfspuit

Een verfspuit bestaat uit diverse onderdelen, namelijk een hervulbaar vat met verf, een slang met compressor en een spuitdeel. In het hervulbare vat doet u de verf die u wil gebruiken. Zet u de spuit aan, dan gaat de compressor werken. Door gecomprimeerde lucht te gebruiken, komt er verf in de slang. Door het spuitdeel te gebruiken, kunt u de verf op het te verven oppervlak aanbrengen. Is de verf op, dan vult u het vat weer aan. Nu kunt u weer verder gaan met verven, tot het volledige oppervlak geverfd is.

De juiste spuit kopen

Er zijn vele verschillende soorten verfspuiten. Voor de ene klus heeft u een andere spuit nodig dan voor de andere verfklus. Welke spuit u nodig heeft, is onder andere afhankelijk van de omvang van uw project, het object dat u wil verven en de verfsoort die u wil gebruiken. Gaat u bijvoorbeeld houten kozijnen verven, dan heeft u een andere spuit nodig dan wanneer u met metaalverf gaat werken. Ook gebruiken consumenten andere verfspuiten dan bedrijven. Bedrijven verven namelijk over het algemeen grotere objecten en oppervlakken en hier is een grotere spuit met een groot hervulbaar vat voor nodig.

Weet u niet zo goed welke verfspuit u nodig heeft voor uw klus? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag het juiste product uit ons assortiment aan te schaffen, zodat u de beste verfspuit kunt gebruiken voor uw klus.