Troubleshooting: HVLP verfspuit

In het onderstaande artikel worden de meest voorkomende vragen / problemen uitgelegd en opgelost. Staat het probleem wat u momenteel ervaart hier niet tussen, dan kunt u contact met ons opnemen.

W950 pulseert als ik het met water probeer

Uw W950 heeft een pomp die de verf opzuigt en door de verfslang naar het pistool brengt. Deze pomp heeft weerstand nodig om voldoende druk op te bouwen. Wanneer u met iets vluchtigs als water probeert te verfspuiten, dan zal de machine gaan pulseren, of te wel aan- en afslaan. Als u met verdunde verf probeert dan zult u zien dat dit niet meer gebeurd.

Overigens kan dit ook voorkomen bij hele dunne primer of voorstrijk.

W950 lekt aan de onderkant van de machine

Uw W950 heeft een pomp die de verf opzuigt en door de verfslang naar het pistool brengt. Wanneer de machine niet of onvoldoende is doorgespoeld / schoongemaakt, kan er een verfopstopping tot stand komen. Als deze hardnekkig genoeg is, dan zal de verf de kortste weg naar buiten zoeken. Meestal manifesteert zich dit onder de machine.

Storingen naar aanleiding van schoonmaak vallen niet binnen de garantie. Mogelijk kunnen we wel kijken naar vervanging van specifieke onderdelen, mits de schade nog niet te groot is.

W950 zuigt geen verf aan

Bij assemblage van het toestel dienen er een aantal slangen te worden aangesloten. Wanneer er een aansluiting niet geheel goed is aangebracht, dan kan het zijn dat er lucht wordt verpompt. Dit gaat ten koste van de verf.

Zorg dat de slang goed in de verdunde verf steekt. De verf dient goed verdund te zijn, anders is de machine niet in staat om het op te zuigen. Zorg er tevens voor dat de aanzuigslang geheel over de juiste pin is aangesloten aan de achterzijde van het systeem. Raadpleeg hiervoor de handleiding.

W950 doet het niet als ik de trekker gebruik

Door het dunne slangetje wat van het pistool naar de achterkant van de machine loopt, wordt de trekker aangestuurd (door luchtdruk). Wanneer de trekker niet werkt, dan kan het zijn dat een van beide zijden niet goed op de pin is aangesloten. Hierdoor zal de trekker het niet doen.

Monteer het dunste slangetje opnieuw en druk het aan beide zijden geheel over de daarvoor bestemde pin.

W950 geeft direct verf als ik het toestel aan zet

Het kan zijn dat de W950 direct verf geeft, zonder dat u de trekker gebruikt. In dit geval is er een vacuüm ontstaan bij het monteren van het dunste slangetje.


Om dit vacuüm op te heffen, koppelt u het slangetje aan een kant los en monteert u het opnieuw. Hierna zou de trekker naar behoren moeten werken.